Egészségeset, finomat – Bonduelle évindító inspirációk
„Még egészségesebben fogok táplálkozni” – „Jobban odafigyelek az étrendemre, csak minőségi alapanyagokat használok” – a leggyakoribb új évi fogadalmak közé tartoznak. Az aktív életmódot választó családok mindennapjaiban újévi fogadalmak nélkül is nagy szerepe van az egészséges táplálkozásnak. Ehhez nyújt segítséget a Bonduelle. A márka nevével fémjelzett kiváló minőségű, konzerv vagy fagyasztott termékek kreatív felhasználására számtalan lehetőség van. Évindítónak összegyűjtöttünk néhány inspiráló receptet.
A Bonduelle Vapeur termékek tökéletes alternatívái a friss zöldségeknek. A gőzben előfőzött mirelit zöldborsóval, brokkolival, zöld- és sárgababbal pótolhatjuk a vitaminszükségletet, ráadásul időt és fáradságot is megtakarítunk, hiszen az előpárolásnak köszönhetően percek alatt olyan ínyenc fogásokat lehet készíteni, mint az édes csirkemell pirított zöldbabbal, a csirke mexicana babkeverékkel és párolt brokkolival, vagy a snidlinges kukoricadara paradicsomos zöldborsóval.
A Bonduelle zöldségkeverékek megkönnyítik, meggyorsítják, és gazdaságosabbá is teszik a főzést. Mindössze 15 perc alatt, a Créatif Mexico Mix felhasználásával például mexikói gorgonzolás kosárkákat varázsolhatunk, amelyek még hidegen is ízletesek, és vendégváró falatkáknak is tökéletesek.
A téli szezon egyik nagy kedvence a bab. A Bonduelle ízesített, szószos bab-konzervjei fogyaszthatók hidegen, melegen, magában, vagy köretnek, ki ahogy szereti. A csirkehúsos babos saláta hamar elkészül, és egy igazán finom, laktató fogás.
Évszaktól függetlenül, a klasszikus kedvencekből – kukorica és borsó – is ki lehet hozni újdonságokat: egy frissen sült chilis kukoricás húsos pite, vagy a hústekercs illatos borsópürével az egész család számára ellenállhatatlan ebéd, vagy éppen vacsora lehet. A csicseriborsós kuszkusz-saláta pedig egy igazán színes, egészséges egytálétel.
Ha esetleg attól tartunk, hogy a farsangi fánk megterheli a gyomrunkat, és előtte könnyűt akarunk enni, akkor a Bonduelle séfje, Hargitai György a fetás brokkoli salátát javasolja kezdésnek.
A Bonduelle honlapján video-receptekből is lehet inspirálódni. Előétel, főétel, főzelék, leves és saláta – minden kategóriában lehet találni finomságokat. A recepteket kísérő rövid, de hangulatos videók lépésről-lépésre mutatják be a főzést, így a finom, egészséges végeredmény garantált. A honlapon elérhető recepttárban mindenki a saját igényének, ízlésének, illetve a rendelkezésre álló konzerv, vagy fagyasztott alapanyagoknak megfelelően szűrhet a receptekre. Az allergén-szűrő funkció segítségével a különböző összetevőkre érzékenyek is kényelmesen válogathatnak, biztonságosan állíthatják össze a számukra megfelelő finom, egészséges recepteket. Okostelefonon és táblagépen is elérhető a változatos, gazdag tartalom – minden adott tehát, már csak a fogadalmakat kell betartani.
Jó étvágyat! – Itt a hétvége, főzésre fel!
További információk és egészséges, inspiráló receptötletek: www.bonduelle.hu