Travellina: Világutazók kézikönyve – ajánló

Kisgyörgy Éva (Travellina): Világutazók kézikönyve

Az utazást sokan sokféleképpen éljük meg. Vannak közülünk, akik állandóan úton vannak (amikor nem fizikailag, akkor lélekben), és vannak, akik annyira tartanak az ismeretlentől, hogy el sem tudják képzelni, hogy milyen lehet egyedül belevágni egy ilyen kalandba.

Travellina

Kisgyörgy Éve (Travellina): Világutazók kézikönyve

Utóbbit most nem is fontos elképzelnünk, hiszen Kisgyörgy Éva (Travellina) nemrég megjelent könyve nem is feltétlenül a magányos kalandkeresőknek szól. A Világutazók Kézikönyve éppen az, amit a címe sugall. Kézikönyv a világutazáshoz. Utazni tanít, éppen azzal a kedves közvetlenséggel, amivel a szerző bemutatta a könyvét, (stílszerűen) a Nyugati Pályaudvar Királyi Várótermében.

Mi minden van benne? Az utazás egész folyamatát segítek átgondolni. Onnan kezdve, hogy egyáltalán hova, mikor, kivel és miből utazz, a tervezgetésen (repjegykeresés, szállásfoglalás, autóbérlés) és logisztikán (pakolás, pénzváltás) át egészen addig, amíg megérkezel: hogyan kerüld el a veszélyeket, betegségeket, miként hozd ki a legtöbbet a vakációdból. Sőt, még a hazatérés utánra is van néhány tanácsom, legfőképp arról, hogy kerüld el az utazás utáni levertséget. Jó akár belföldi hétvégékre, de világkörüli utakra is, úgy gondolom, talál benne hasznos információt mindenki, legyen üzleti vagy szabadidős utazó, kezdő vagy haladó világjáró. (Kisgyörgy Éva –  Travellina)

Szülők figyelmébe is jó szívvel ajánlom a könyvet, számos megszívlelendő tudnivalót tartalmaz, melyek akkor is jól jöhetnek (némelyik már-már nélkülözhetetlen), ha a családdal indulnátok útnak.

A szinte mindenkinek hasznos tartalom, valamint a könyv kedves grafikája, színvilága miatt szerintem ideális karácsonyi ajándék.

Szerintünk is. Sőt, ballagásra is. Bármilyen más alkalomra. Mert a Világutazók Kézikönyve nemcsak egy igazi társ az utazásban, praktikus mérettel és rengeteg infóval, hanem kiváló olvasmány is egyben. Ez természetesen nem meglepő, hiszen a szerző 20 éve ír (méltán népszerű) blogot az utazásairól.

A könyvtől függetlenül is érdemes az oldalt meglátogatni, ha könyvet rendelnétek, akkor mindenképp: travellina.hu

Kisgyörgy Éva (Travellina): Világutazók Kézikönyve

  • Boook Kiadó
  • Ára: 3750 Ft

Czire Attila

Outdoor magazin szerkesztőjeként szeretném ezt az életformát a gyerekeimmel megszerettetni, illetve – mert azért a megszerettetésen már túl vagyunk – minél több időt eltölteni velük a szabadban.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.